Dengeli bir beslenmeyle vücudu güçlendirmenin mümkün olduğunu belirten beslenme uzmanları özellikle mevsim geçişlerinde omega-3 ağırlıklı diyet listelerine parmak basıyorlar. Vücudumuzun bilhassa zayıf düştüğü bu ara mevsimlerde daha dinç ve güçlü bir bağışıklık için omega-3 ne işe yarar, faydaları nelerdir gelin hep birlikte öğrenelim!
OMEGA-3 İÇEREN BESİNLER!
Diyetisyen Pınar Doğan, mevsim geçişlerinde Omega-3 yağ asitlerinin önemini vurgulayarak, yağlı tohumlar içeren kuru yemişler, ceviz, fındık, badem gibi besinlerin Omega-3 açısından zengin kaynaklar olduğunu ifade etti. Ayrıca haftada 2 gün balık tüketiminin de bu dönemde önemli olduğuna dikkat çekti.
Diyetisyen Doğan, vücudun direncini artırmak için C vitamini, A vitamini, demir, kalsiyum ve protein içeren besinlere ağırlık verilmesini önerdi. Antioksidan bakımından zengin besinlerin, soğuk havalarda bağışıklığı güçlendirdiğini belirtti.
BAĞIŞIKLIĞI BASKILAYAN BESİNLER!
Bağışıklığı olumsuz etkileyen besinleri sıralayan Doğan, trans yağlar, işlenmiş paketli gıdalar, işlenmiş etler, glüten içeren gıdalar ve rafine şeker içeren yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.
BAĞIŞIKLIĞI KUVVETLENDİREN BESİNLER!
Diyetisyen, bağışıklığı güçlendirmek için düzenli egzersiz, uyku düzenine dikkat, stresten uzak durma, ideal kiloya ulaşma veya koruma, zararlı alışkanlıklardan kaçınma gibi alışkanlıkların önemine değindi.
MEVSİM GEÇİŞLERİNDE HASTALIKLARA DİKKAT!
Mevsim geçişlerinde yeterli ve dengeli beslenme için Diyetisyen Doğan, bol su içmeyi, bitki çaylarını uzman tavsiyesiyle tüketmeyi, kahve yerine bitki çayını tercih etmeyi, hafif ve sağlıklı akşam yemekleri seçmeyi, haftada 2 kez balık tüketmeyi ve Omega-3 içeren besinlere önem vermeyi önerdi.
Mevsim geçişlerinde sağlıklı beslenme, Omega-3 tüketimi ve bağışıklığı güçlendiren alışkanlıklar, vücudu dirençli kılar. Diyetisyen Doğan’ın önerileri, bu dönemi enerjik ve sağlıklı bir şekilde geçirmek isteyenler için değerli bilgiler sunuyor.