Şişe veya termos , en sevdiğiniz içecekleri her gün yanınızda taşımanız için oldukça kullanışlıdır . Gün boyunca su içmenize ve gerekli günlük su alımınızı sağlamanıza olanak tanırlar . Son yıllarda herkesin rengini, desenini ve kapasitesini seçmesine olanak tanıyan birçok yeni model ortaya çıktı. Termosun avantajı, ister çok soğuk olsun, ister tam tersi çok sıcak olsun, içeceğinizin sıcaklığının aynı kalmasıdır . Termosunuzu veya su şişenizi mümkün olduğu kadar uzun süre saklayabilmek için, ona iyi bakmalısınız: bu çok önemlidir. Buna temizlik de dahildir .
Su şişenizi veya termosunuzu her gün yıkamalı mısınız?
Su şişenizi veya termosunuzu her kullanımdan sonra iyice durulamanız önemlidir. Özellikle çoğu zaman doldurmadan önce tamamen boşaltmama eğilimindeyiz. Bu küçük kapalı alanlarda bakteriler hızla çoğalabilir, bu nedenle dikkatli olun. Bu nedenle her akşam şişenizi sıcak suyla durulayıp iyice kurutmanız tavsiye edilir. Bunu yapmak için şişe fırçasının etrafına küçük bir bez koyabilirsiniz . Su değil de çay veya kahve taşıyorsanız , duvarları fırçalamak ve küçük lekeleri çıkarmak için şişe fırçasını kullanın.
Termosumu veya su şişemi nasıl ve ne sıklıkla temizleyebilirim?
Su şişenizi veya termosunuzu her gün iyice durulayıp kurutuyorsanız, temizliği de oldukça önemlidir. Yani her iki veya üç günde bir, içine biraz sıcak su koyun ve bir miktar bulaşık deterjanı ekleyin . Her şeyi karıştırın ve temiz suyla durulayın. Leke veya kalıntı olduğunu fark ederseniz aynı şeyi yapın ve sabunlu suyu onlarca dakika bekletin. Temizledikten sonra şişenizi kurutmayı unutmayın.
Su şişem çok mat, parlaklığı nasıl geri kazanılır?
Şişenizi temizlemek çok uzun sürdüyse ya da çantanızın dibinde unuttuysanız çok kirli olabilir. Kir bazen tıpkı kahve veya çay lekeleri gibi kabuk bağlama eğilimindedir . Su şişenizde veya termosunuzda da kireç varsa , bunda şaşılacak bir şey yok: Kireç her yere birikiyor. Panik yapmayın, bunu çözecek çözümler var.
Kirecin düşmanlarından biri de beyaz sirkedir. Bu yüzden 1/3’ünü beyaz sirke koyun, şişenin geri kalanını çok sıcak suyla doldurun ve kapatın. Kuvvetlice karıştırın ve tekrar açın, birkaç saat bekletin. Daha sonra şişe fırçasını kullanın ve kurulayın.
Bu da yeterli değilse sirke-su karışımına üç çay kaşığı karbonat ekleyip aynı şekilde devam edebilirsiniz.